
آشنایی با کاربرد انواع همزن دستی در آشپزخانه
هم زدن مواد غذایی مختلف با قاشق، چنگال یا هر ابزار مشابهی امکان پذیر است. اما همزنها طراحی منحصر به فردی به واسطه تیغههای داخلی دارند که باعث میشوند بافت ماده غذایی منسجم، یکدست و قوام دار به نظر برسد. البته کاربرد همزن تنها به مخلوط کردن محدود نمیشود و با تیغههای آن میتوانید تکههای غذایی را خرد و ریز کنید.
به طور کلی چند دلیل مهم برای استفاده از همزنهای دستی در آشپزی وجود دارد:
- همزنها تیغههای مختلفی دارند که به صورت تخصصی برای کارهایی مثل شیرینی پزی و تهیه و پخت غذا طراحی شدهاند.
- بدنه و شکل تیغه یک همزن دستی را طوری طراحی میکنند تا نیروی کمتری برای مخلوط کردن نیاز باشد و خستگی دست کمتر باشد.
- تیغه همزن دستی ممکن است پلاستیکی یا فلزی باشد. مدلهای فلزی که به ویسک معروف هستند کاربرد زیادی در امر شیرینی پزی دارند و اگر به این هنر علاقمند هستید حتما به همزن دستی نیاز پیدا میکنید.
آشنایی با انواع همزن دستی بر اساس شکل تیغه
با وجود بهترین خرد کنهای برقی در آشپزخانه باز هم به انواع همزن نیاز دارید تا بافت یکدست و کاملی برای طبخ دسر و غذاهای مختلف داشته باشید. همزنهای دستی از هر جنسی که باشند بر اساس شکل تیغه طبقه بندی میشوند:
انواع همزن دستی بالونی برای کارهای حجیم
همزنهای بالونی قدیمیترین همزنهای دستی هستند که هنوز هم کاربرد زیادی دارند. طول تیغههای این همزن بلند است و حلقههای پهنی در ساختار آن دیده میشود. بنابراین برای میکس و هم زدن حجم زیادی از مواد غذایی مناسب است.
اکثر آشپزها از این همزن برای ترکیب حجم زیادی از سفیده تخم مرغ و سسها استفاده میکنند. البته این همزن کاربرد مختلفی دارد و برای هر هدفی میتوانید از سایزهای مختلف همزن بالونی استفاده کنید.
در حال حاضر علاوه بر مدلهای تک بالونی، همزنهایی با دو تیغه بالونی نیز در بازار وجود دارد. به این شکل که یک بالون کوچک داخل بالون بزرگتر قرار گرفته است. بنابراین با اعمال همان نیروی دست میتوانید ارتعاش بیشتری را به صورت همزمان به بافت غذایی وارد کنید.
معایب و مزایای همزنهای بالونی
مدلهای بالونی قدیمی به راحتی شستشو داده میشود و برای کارهای حجیم مثل شیرینی پزی مناسب هستند. قیمت همزنهای بالونی بر اساس جنس بدنه متغیر است. اما شستشو همزنهای بالونی که یک بالون دیگر در دل آنها طراحی شده دشوار است.
انواع همزن تخت برای کارهای ظریف
همزنهای تخت تیغههای تختی دارند که بر خلاف همزن بالونی حجیم نیستند. بنابراین میتوانید مقادیر مختلف مواد غذایی باقی مانده را در ظرف به خوبی هم بزنید. مثلا در کارهای شیرینی پزی با همزن تخت میتوانید مقادیر آرد باقی مانده در ظرف اصلی که روی بدنه چسبیده است را به خوبی با سایر مواد میکس کنید.
راهنمای انتخاب جنس بدنه همزن دستی
انتخاب سایر همزن دستی کاملا به شما و اهدافتان از خرید همزن بستگی دارد. اما جنس همزن را بهتر است مطابق با راهنمای زیر خریداری کنید:
- همزن استیل ضد زنگ: اگر به دنبال همزنی هستید که ماندگار باشد و سالها کار کند از مدلهای استیل استفاده کنید. سطح برخی از مدلهای استیلی با سیلیکون پوشیده شده و زیبایی خاصی دارند.
- همزن پلاستیکی: مدلهای پلاستیکی یا سیلیکونی کاربرد محدودی دارند. از همزن پلاستیکی نمیتوانید برای کارهای سنگین و حجیم استفاده کنید. اما در عوض شستشو همزن پلاستیکی ساده است و وزن سبکی دارند.
فاکتورهایی که قبل از خرید همزن دستی باید بدانید
همزن باید از هر نظر خوش دست، ارگونومیک و مقاوم باشد. بنابراین قبل از انتخاب محصول به چند نکته دقت کنید:
- پیشنهاد ما خرید همزنهای استیل است که دسته مقاومی دارند و ضد زنگ هستند. همزن استیل دچار خراش یا خوردگی نمیشود و ظاهر مدرنتری دارد.
- قبل از انتخاب همزن و در صورت خرید همزن آن را در دست بگیرید و حرکات دورانی مخلوط کردن را با آن شبیه سازی کنید. بدین ترتیب میتوانید طراحی دسته و وزن محصول را در دست بهتر ارزیابی کنید.
- اگر قصد دارید از همزن به صورت مستقیم روی حرارت استفاده کنید به دنبال مدلهایی با دسته نسوز سیلیکونی یا روکش نایلونی باشید.
سخن آخر
شاید بتوانیم همزنهای برقی را از لیست خرید تجهیزات آشپزخانه حذف کنیم؛ اما خرید همزن دستی یکی از ملزومات ضروری هر خانه و آشپزخانه است. همزنها در انواع مختلف تولید میشوند و مدلهای بالونی قدیمیترین و پرطرفدارترین همزنهای دستی بازار هستند.
اگر قصد دارید از همزن روی حرارت مستقیم استفاده کنید حتما به جنس روکش دسته و پوشش پلاستیکی یا سیلیکونی آن دقت کنید.