۱۰ مدل از بهترین ترازوی آشپزخانه + راهنمای خرید کامل

استانداردسازی مقادیر آشپزی با تراز آشپزخانه

ترازوی آشپزخانه یکی از متعلقات مهم و ضروری در امر پخت و پز است. به خصوص اگر شما به صورت حرفه‌ای کار می‌کنید، صاحب یک آشپزخانه بیرون بر هستید یا در رستوران فعالیت دارید. برخی از افراد هم در محیط منزل کار می‌کنند و وزن کشی مواد را برای شیرینی پزی و پخت انواع و اقسام غذا در خانه انجام می‌دهند.

امروزه استفاده از ترازوهای آشپزخانه یک ضرورت جهت استانداردسازی است. این استاندارد از نظر اقتصادی هم برای کسب و کارها و کسانی که آشپزی را به عنوان حرفه انتخاب کرده‌اند اهمیت دارد؛ چون به واسطه استفاده بی حساب کتاب مواد اولیه ممکن است سود و زیان شما مطابق با آن چه که برنامه ریزی کرده بودید پیش نرود.

اما به جز جنبه اقتصادی استفاده از ترازو موضوع مهم دیگری به عنوان ترتیب و رعایت مقدار مواد اولیه در آشپزی مطرح می‌شود. خیلی از مواقع کیفیت نهایی کار به همان مقادیر ریز و برحسب گرم بستگی دارد که استفاده می‌کنیم. پس هر آشپزخانه‌ای به این وسیله کاربردی نظیر بهترین مارک غذاساز آشپزخانه، یخچال، قابلمه و… نیاز دارد.

انواع ترازوهای آشپزخانه بر اساس عملکرد

تمام ترازوها چه برای آشپزخانه طراحی شده باشند و چه برای وزن کشی با حساسیت کم‌تر تولید شوند در دو نوع مکانیکی و دیجیتالی طراحی می‌شوند.

مدل‌های دیجیتالی از حساس‌ترین ترازوهای بازار هستند که مقادیر را بر حسب دهم و حتی صدم گرم به خوبی نمایش می‌دهند. این ترازوها برای آشپزی حرفه‌ای که قرار است همه چیز بر حسب گرم سنجش شود بسیار مناسب خواهند بود. ضمن این که برخی بر اساس یک رژیم غذایی خاص پیش می‌روند و باز هم مدل‌های دیجیتالی در این زمینه بهتر از ترازوهای مکانیکی عمل می‌کنند.

مزیت مدل‌های دیجیتالی طراحی متنوعی است که دارند. برخی از ترازوهای دیجیتالی حالت آویز دارند و بنابراین هیچ فضایی اشغال نمی‌کنند. برخی هم طراحی مشابه با قابلمه یا ظرف دستگیره دار دارند تا بتوانید با کاسه یا محفظه خود ترازو از مواد غذایی برداشت و همزمان وزن کشی را انجام دهید.

در مقابل مدل‌های دیجیتالی ترازوهای مکانیکی با کاسه‌های نسبتا کوچکی قرار می‌گیرند که عقربه‌ای یا آنالوگ هستند. این ترازوها برای سنجش مقادیر بزرگ‌تر و بیش‌تر مواد غذایی کاربرد دارند. بنابراین اگر به صورت حرفه‌ای کار می‌کنید شاید برای تهیه دستورهای سنگین به ترازوهای مکانیکی هم نیاز پیدا کنید.

ترازوی دیجیتالی بخریم یا مکانیکی؟

با وجود طراحی ترازوهای دیجیتالی هنوز هم هیچ برتری میان مدل‌های آنالوگ و دیجیتالی وجود ندارد. ترازوهای دیجیتالی برای سنجش مقادیر ریز، دقیق و خوانایی آسان وزن استفاده می‌شود.

در عین حال اگر حوصله دردسر تعویض باتری و نگهداری حساس ترازوهای دیجیتالی را ندارید مدل‌های آنالوگ توصیه ما به شما هستند؛ البته به شرط آن که بخواهید مقادیر بیش‌تری را راحت‌تر و با دقت کم‌تر اندازه گیری کنید.

فاکتورهایی که در خرید ترازو آشپزخانه باید بدانید

برای تمام ترازوهای دیجیتالی و مکانیکی لازم است به چند مشخصه مهم محصول بیش‌تر توجه کنید:

ظرفیت وزن کشی ترازو

انواع ترازوهای آشپزخانه معمولی قابلیت وزن کشی بین ۵ تا ۱۰ کیلوگرم را دارند. انتخاب این ظرفیت به صورت مستقیم به نیازهای شما بستگی دارد. البته توجه داشته باشید حداکثر وزن قابل تحمل ترازو شامل وزن مواد غذایی و وزن سینی یا کاسه ترازو است که با هم وزن می‌شوند. تحمیل وزن بیش‌تر به ترازو احتمال آسیب به دستگاه و بروز خطا در اندازه گیری‌های آینده را بیش‌تر می‌کند.

پلتفرم اندازه گیری انواع ترازوها

در خرید ترازو باید به پلتفرم یا صفحه‌ای که قرار است ماده غذایی را روی آن قرار دهید توجه داشته باشید. این صفحه باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتوانید حجم مورد نظرتان را روی آن جای دهید.

اندازه گیری وزن خالص و امکان وزن کشی مداوم

برای وزن کشی مداوم ترازو باید قابلیت صفر کردن را داشته باشد. بنابراین به این دکمه روی محصول دقت کنید تا بتوانید به محض قرار دادن ماده غذایی یا ظرف موردنظرتان آن را صفر کنید. برای استفاده از این دکمه ابتدا باید ظرف را روی ترازو قرار دهید و آن را صفر کنید. سپس ماده غذایی را داخل ظرف قرار دهید تا بدون در نظر گرفتن ظرف وزن کشی شود.

نمایشگر و خوانایی آن در ترازوهای دیجیتالی

برای مدل‌های دیجیتالی باید به نمایشگر هم دقت کنید که قابلیت خوانایی مناسبی داشته باشد. این نمایشگر باید به صورت خودکار خاموش شود. در اکثر مدل‌ها این مانیتور بعد از دو تا سه دقیقه  اتوماتیک خاموش می‌شود. از طرف دیگر در برخی از مدل‌ها نمایشگر به حافظه یادآوری وزن کشی قبلی مجهز است.

سخن آخر

برای افراد حرفه‌ای و حتی پخت و پز روزمره وزن کشی دقیق به واسطه بهترین ترازوی آشپزخانه امری ضروری به نظر می‌رسد. ترازوهای دیجیتال به واسطه دقت بالای اندازه گیری و طراحی مدرن‌تر پرطرفدارتر از مدل‌های عقربه‌ای هستند. با این حال اگر قصد اندازه گیری مقادیر بیش‌تر از مواد غذایی را دارید همچنان مدل‌های آنالوگ در اولویت قرار دارند.

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0