پرطرفدار‌ترن دستگاه‌های کباب زن خانگی

بررسی ساز و کار انواع کباب زن خانگی و ارزش خرید آن‌ها

به صورت سنتی کباب کوبیده توسط دست و با تکنیک خاصی روی سیخ قرار می‌گیرد. حتی اگر گوشت از کیفیت کافی برخوردار باشد تا از روی سیخ نریزد باز هم کیفیت نهایی گوشت روی سیخ به مهارت دست کباب زن بستگی دارد.

از آن جایی که خیلی از ما مهارت کباب زن‌ها را نداریم دستگاه‌هایی به صورت برقی و دستی تولید شده‌اند که کباب را قالب گیری می‌کنند. ساز و کار این دستگاه‌ها بسیار ساده است. بخشی از دستگاه محفظه‌ای برای قرارگیری مایه کباب است. این مایه باید حتما مطابق با اصول و دستورهای غذایی تهیه شود؛ وگرنه با وجود کباب زن باز هم امکان ریختن گوشت‌ها از روی سیخ وجود دارد.

بعد از ریختن مایه نوبت به سیخ گرفتن می‌رسد. سیخ‌ها در یک محفظه مشخص قرار می‌گیرند که قالب خاصی دارند. این قالب شیارهای خاصی دارد که عملکرد دست کباب زن را روی بافت کباب شبیه سازی می‌کند. بنابراین نیازی نیست که برای فرم دهی به گوشت جهت طبخ کباب کوبیده وقت صرف کنید.

خیلی از افراد معتقدند استفاده از کباب زن برقی یا دستی کیفیت و اصالت کباب ایرانی را زیر سوال می‌برد. ممکن است کباب به این روش سفت شود یا بالعکس ثبات همیشگی را روی سیخ نداشته باشد. اما تجربه نشان داده که کباب زن‌ها هیچ تغییری در کیفیت نهایی کباب ایجاد نمی‌کنند. شاید این موضوع به کیفیت مایه کباب مربوط باشد.

با انواع کباب زن می‌توانید کباب کوبیده را به روش‌های دیگری گریل و علاوه بر منقل از انواع تابه گریل برقی یا باربیکیو برای طبخ آن استفاده کنید.

جنس بدنه و قالب‌های انواع کباب زن خانگی

یکی از فاکتورهای مهمی که در خرید کباب زن خانگی ممکن است باعث سردرگمی شود جنس بدنه و قالب است. کباب زن‌های دستی معمولا بدنه پلاستیکی دارند و قالبی هم که سیخ داخل آن قرار می‌گیرد پلاستیکی است. اما در مدل‌های برقی ممکن است قالب از جنس آلومینیوم، چدن، تفلون و … باشد.

از نکاتی که در انتخاب جنس قالب مطرح می‌شود چسبیدن گوشت به آن است. قالب‌های تفلون و چدن چسبندگی کم‌تری دارند به همین دلیل نسبت به کباب زن دستی کیفیت بهتری دارند. البته عملکرد کباب زن‌های برقی وابسته به حرارت برق شهری است. بنابراین در صورتی که به برق دسترسی نداشته باشید استفاده از آن‌ها محدود می‌شود.

فاکتورهایی که در خرید انواع کباب زن باید بدانید

درست کردن کباب کوبیده گاهی آنقدر وقت گیر است که شاید خرید انواع کباب زن در هر صورت منطقی‌ترین گزینه برای راه اندازی یک باربیکیو دلچسب در منزل باشد. اما فکر می‌کنید چه فاکتورهایی را باید در خرید این محصول مد نظر قرار دهید؟

جنس سطح تابه کباب پز

کباب پز‌های دستی پلاستیکی هستند؛ اما در مدل‌های برقی جنس تابه و محل قرارگیری گوشت به سبب چسبیدن کباب به آن از اهمیت بالایی برخوردار است. جنس تابه در مدل‌های برقی از تفلون یا چدن نچسب است. بدنه و سایر متعلقات نیز باید نسبت به حرارت مقاوم باشد.

قدرت موتور انواع کباب زن برقی

مدل‌های برقی باید ابتدا گرم شوند تا به صورت خودکار عملیات سیخ زنی شروع شود. توان موتور کباب زن‌های برقی محدود است و با برق شهری کار می‌کنند. در برخی از مدل‌ها امکان گرم کردن موتور با استفاده از حرارت مستقیم منقل یا آتش نیز فراهم شده است. تمام سیخ‌های استاندارد بازار قابلیت قرارگیری در کباب زن‌های برقی را دارند.

سینی چکه گیر هنگام کباب زنی

یکی از امکانات جانبی که در برخی از مدل‌های برقی و بسیاری از مدل‌های دستی می‌بینیم سینی چکه گیر است. با این سینی حین کار کردن با دستگاه قطرات و شیرابه گوشت جمع آوری می‌شود.

قابلیت شستشو تمام قطعات کباب زن

یکی از مهم‌ترین مراحل تهیه کباب شستشو ملزومات است. کباب زن‌ها قطعات مختلفی دارند و تمام آن‌ها باید قابلیت شستشو داشته باشند؛ در غیر این صورت در دراز مدت از کار افتاده می‌شوند.

سخن آخر

تهیه کباب کوبیده، لقمه و … در منزل به دلیل احتمال ریختن گوشت و از هم پاشیدگی بافت آن همیشه دشوار بوده است. اما با انواع کباب زن خانگی برقی و دستی می‌توان چالش سیخ گیری را با موفقیت پشت سر گذاشت. فقط کافی است قبل از خرید به کیفیت بدنه، قابلیت شستشو محصول و جنس قالب در مدل‌های برقی دقت کنید.

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0