نکات مهم هنگام خرید تخته گوشت استاندارد

راهنمای انتخاب جنس بدنه تخته گوشت

در گذشته اکثر تخته گوشت‌ها با پلاستیک فشرده، عمر طولانی و دوام بالا تولید می‌شدند. اما این روزها مدل‌های بازار با روکش پلاستیکی، بدنه چوبی و حتی شیشه‌ای تولید می‌شوند و زیبایی و طراحی ارگونومیک در تولید آن‌ها حرف اول را می‌زند. فکر می‌کنید کدام نوع تخته گوشت و از چه جنسی مناسب‌تر باشد؟

فکر خرید تخته گوشت شیشه‌ای را از سر دور کنید!

جدیدترین مدل‌های تخته گوشت را انواع تخته گوشت شیشه‌ای تشکیل می‌دهند. شاید شما هم برای خرید این مدل‌ها که از زیبایی و مدرنیته چیزی کم ندارند ترغیب شده باشید؛ اما عجله نکنید!

اکثر مدل‌های شیشه‌ای بعد از استفاده کوتاه مدت کدر می‌شوند. فرقی نمی‌کند که چطور آن‌ها را شستشو دهید؛ چون در هر صورت ضربات چاقو شیشه را دچار کدورت می‌کند.

البته تخته گوشت‌های شیشه‌ای برای مصارف خاصی مثل برش نان و پنیر مناسب هستند. بنابراین می‌توانید از تخته گوشت شیشه‌ای برای هر نوع برشی که در آشپزخانه روی مواد غذایی نرم و بدون ایجاد ضربه سنگین اعمال می‌شود استفاده کنید.

تخته گوشت‌های پلاستیکی برای انواع مواد غذایی

بهترین گزینه برای استفاده مداوم در آشپزخانه تخته گوشت‌های پلاستیکی هستند که هم وزن سبکی دارند و هم بافت آن‌ها نسبت به ضربه مقاوم است. از طرف دیگر شستشو تخته گوشت پلاستیکی ساده‌تر است و کدورت و خط و خطوط چاقو کم‌تر خودشان را روی این مدل تخته نشان می‌دهند. با این حال شاید بد نباشد قبل از خرید به چند نکته کلیدی زیر دقت کنید:

  1. از تخته‌های پلاستیکی با قطر کم‌تر از دو تا سه سانتی متر استفاده نکنید.
  2. تخته‌های پلاستیکی که از جنس پلی پروپیلن و پلی اتیلن تولید می‌شوند بهترین گزینه برای آشپزخانه هستند.

تخته گوشت‌های چوبی؛ کلاسیک و پرکاربرد

مدل‌های چوبی هم از نظر اندازه و هم از نظر سنگینی و ثبات روی میز کار آشپزها طیف گسترده‌ای دارند. خیلی از افراد حرفه‌ای بافت طبیعی و ظاهر کلاسیک تخته گوشت چوبی را بیش از مدل‌های پلاستیکی می‌پسندند.

اکثر تخته‌ گوشت‌های چوبی از جنس بلوط، افرا و ساج تولید می‌شوند. ساج مقاومت بیش‌تری دارد و رطوبت کم‌تری به خود جذب می‌کند. بنابراین در دراز مدت ماندگاری بالاتری دارد.

انواع تخته چوب‌های بامبو؛ سبک و مقاوم

مدل‌های بامبو شباهت زیادی به تخته چوب‌های معمولی دارند. با این تفاوت که مقاومت بالایی نسبت به ضربات مداوم چوب از خود نشان می‌دهند و از طرفی طراحی آن‌ها زیبا و مدرن‌تر است.

بامبو از منابع چوبی قابل بازیافت و تجدید پذیر است. چوب بامبو به سبب بافت توخالی که دارد سبک‌تر است و همین موضوع باعث شده تا تخته چوب بامبو با وجود مقاومت بالا سبک‌تر باشد.

کدام تخته گوشت کدام ماده غذایی؟

حرفه‌ای‌ها معمولا دو نوع تخته گوشت در منزل دارند و برای مواد غذایی مختلف از تخته گوشت متفاوت استفاده می‌کنند. همین موضوع به سلامت مواد غذایی، جلوگیری از انتشار آلودگی‌ها و ماندگاری بیش‌تر تخته گوشت کمک می‌کند.

تخته گوشت پلاستیکی برای انواع گوشت

مواد غذایی پروتئینی خام منشا آلودگی‌های محیطی هستند که بعد از خرید تا زمان مصرف همراه خود دارند. بنابراین بهتر است برای گوشت خام از تخته گوشت مجزا پلاستیکی استفاده کنید.

مواد پروتئینی خام از جمله ماهی حاوی روغن طبیعی در بافت خود هستند و معمولا به بافت‌ها و منافذ ریز داخل تخته گوشت نفوذ می‌کنند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم برای برش مواد پروتئینی خام از تخته گوشت پلاستیکی استفاده کنید.

تخته گوشت چوبی یا بامبو برای سبزیجات

بامبو و تخته چوب‌های چوبی بیش‌ترین سازگاری را با میوه و سبزیجات دارند. از طرفی برای برش این مواد غذایی فشار بالایی اعمال نمی‌کنیم و همین موضوع به ماندگاری بیش‌تر تخته گوشت کمک می‌کند.

قبل از خرید تخته گوشت بخوانید!

درست است که جنس بدنه تخته گوشت مهم‌ترین فاکتور انتخاب محصول است؛ اما همچنان موارد دیگری هم وجود دارند و شاید بد نباشد تجربه دیگران را در این زمینه برای خرید موفق‌تر دخالت دهید:

  • برخی از تخته گوشت‌ها پایه دار هستند و از سطح میز ارتفاع می‌گیرند؛ اگر قصد دارید از دو طرف تخته گوشت استفاده کنید مدل‌های پایه دار را نادیده بگیرید!
  • بهتر است مساحت تخته گوشت حداقل ۳۸ و حداکثر ۵۰ سانتی متر باشد.
  • شستشو تخته گوشت‌های بامبو و چوبی به اندازه مدل‌های پلاستیکی آسان نیست. بنابراین باید به صورت دوره‌ای آن‌ها را با روغن جلا دهید. اگر زمان کافی برای این کار ندارید از تخته گوشت‌های پلاستیکی استفاده کنید که قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی دارند.

سخن آخر

تخته گوشت یکی از پرکاربردترین تجهیزات آشپزخانه است؛ اما هر تخته گوشتی ارزش خرید ندارد. مدل‌های مختلف بازار از جنس پلاستیک، چوبی، بامبو و شیشه‌‌ای تولید می‌شوند. تخته گوشت‌های شیشه‌ای و چوبی به مرور زمان خط و خش برمی‌دارند؛ به ویژه مدل‌های شیشه‌ای که بهتر است تنها برای برش‌های معمولی میوه، نان و پنیر استفاده شوند.

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0