نکات طلایی طرز تهیه قهوه اسپرسو

نباید‌های پروسه آماده کردن اسپرسو:

چرا گاهی اسپرسو بدون لایه‌ی خامه مانند به دست می‌آید؟

درست کردن اسپرسو کار آسانی نیست. ۵ ثانیه‌ی ابتدایی تلاقی قهوه و آب جوش و همچنین ۲۵ ثانیه‌ی بعدی در روال دم‌ کردن قهوه، مهم هستند. این ۲۵ ثانیه زمانی است که طعم و عطر قهوه را تشکیل خواهد داد. اگر از زمان این پروسه کم شود، از طعم قهوه‌ی ما کاسته خواهد شد و به ترش‌مزگی آن اندکی اضافه خواهد کرد و اگر این بخش زیادی طول بکشد قهوه بیش از اندازه تلخ خواهد شد و به میزان کافئین آن نیز افزوده می‌گردد. در انتهای این پروسه، کف قهوه ای رنگی خواهیم داشت که دارای بالاترین میزان کافئین بوده و می‌بایست متراکم و غلیظ باشد.

وجود حباب‌های هوا داخل این قسمت خامه‌ای شکل، نشانه‌ی خوبی از موفقیت آمیز بودن روش آماده‌سازی قهوه است. اگر مایلید به آمادگی در سطح حرفه‌ای در درست کردن اسپرسو برسید؛ پس باید از یکسری مسائل بالقوه که می‌توانند قهوه‌ی نهایی شما را تحت تاثیر قرار دهند؛ آگاه باشید:

  1. اگر قهوه بیش از چهار ساعت بدون هیچ درپوش یا محافظی در معرض هوا قرار بگیرد، اکسید می‌شود.
  2. اگر مرحله فشرده‌سازی قهوه نامتناسب باشد، تاثیر منفی خواهد داشت.
  3. زمان عصاره‌گیری از قهوه یا بیش از حد طولانی یا کم بوده است.
  4. عملکرد ضعیف دستگاه بی‌تاثیر نیست(شما باید هرچند وقت یکبار دستگاه اسپرسوساز خود را تمیز کنید و در نگهداری صحیح از آن کوشا باشید).
  5. اگر دانه‌های قهوه زیادی کوچک یا بسیار درشت بوده باشند تاثیر منفی خواهد گذاشت.
  6. کیفیت قهوه‌ی خریداری شده پایین باشد.
  7. طعم آبی که برای درست کردن قهوه به کار می‌برید در نتیجه نهایی تاثیر خواهد داشت.
  8. اگر فنجان‌ها یا دم و دستگاه قهوه‌سازی شما سرد باشد، تاثیر منفی خواهد داشت.

اگر در خرید دستگاه قهوه ساز خود دقت کافی نداشته باشید، ممکن است مشکلات دیگری نیز پیش بیاید که از کنترل شما خارج خواهد بود؛ مثل:

  • فشار ناکافی( اکثر دستگاه های قهوه ساز دارای PID هستند).
  • ثابت نگه‌نداشتن دمای آب

اسپرسو دلخواه هر شخص، به سلیقه ی او بستگی دارد:

اسپرسو‌ی معمولی، لانگو، ریسترتو یا آمریکانو؛ هرکدام از این‌ها بسته به ذائقه‌ی هر شخص ممکن است اسپرسو‌ی ایده‌آل باشد. حتی گاهی ممکن است آنچه از نظر شما یک فنجان اسپرسو‌ی عالی است با نظر کافه‌چی که قهوه را برای شما درست کرده است، متفاوت باشد. برای مثال: به هرکسی که در زمینه‌ی قهوه شناسی حاذق باشد، پوشیده نیست که اسپرسوهای کافه های زنجیره‌ای “استارباکس” کمی بیش از حد نیاز تلخ است و این تلخی به علت تف داده‌شدن بیش از حد دانه‌های قهوه می‌باشد؛ در عین حال افراد زیادی از مردم هستند که طرفدار پروپاقرص اسپرسو‌های استارباکس می‌باشند؛ در نتیجه نمی‌توان به نظر دیگران برای یافتن اسپرسوی ایده‌آل‌ اکتفا کرد؛ بلکه باید قهوه‌های مختلف و راه و روش مختلف در دم کردن قهوه را امتحان کنید تا به تعریف خود از اسپرسوی صد در صد دلخواهتان برسید.

سبک خاص خود را در درست کردن اسپرسو پیدا کنید:

با کنترل بر روی مدت زمان عصاره گیری از قهوه، می‌توان طعم‌های مختلفی استخراج کرد. یک اسپرسوی معمولی زمان استانداردی از این مرحله را به خود اختصاص داده است و اگر به زمان این قسمت اضافه کنیم؛ اسپرسوی رقیق‌تری به نام “لانگو” به دست خواهد آمد که میزان کافئین بیشتری دارد. اگر مایل باشید هنوز هم زمان بیشتری به این مرحله اختصاص دهید، قهوه‌ی خروجی “کافه کرم” نام خواهد گرفت که طعمی مشابه اسپرسو اما کمی ملایم تر و با میزان کافئین بیشتر؛ خواهد داشت.

“آمریکانو” نیز غلظت کافه کرم را دارد با این تفاوت که طعمی مشابه یک اسپرسو‌ی رقیق دارد. حال اگر بخواهیم زمان کمی به مرحله‌ی عصاره گیری اختصاص دهیم؛ اسم قهوه‌ی ما “ریسترتو” خواهد شد؛ این قهوه کافئین کمتر اما عطر و طعم بیشتری خواهد داشت. اگر دستگاه اسپرسوساز شما پاسخگو باشد ممکن است بتوانید زمان عصاره‌گیری را کوتاه کرده اما به میزان آب جوش تغییری وارد نکنید و منتظر یک “ریسترتو” بمانید که حجم بیشتری دارد. این قهوه نسبت به یک اسپرسو استاندارد تلخی کمتری دارد و عطر و طعم بیشتری خواهد داشت.

آداب سرو کردن و نوشیدن اسپرسو:

سرو کردن و نوشیدن اسپرسو نیز بخش مهمی از داستان است. برای لذت بردن حداکثری از طعم قهوه تان، باید هنگام نوشیدن آن تمرکز داشته باشید. اگر قهوه را در فنجان چینی سرو کنید گرمای قهوه را برای مدت بیشتری نگه خواهد داشت و بر لایه‌ی کفی قهوه و طعم آن نیز تاثیر مثبت خود را خواهد گذاشت. فنجان‌های شیشه‌ای که دو لایه هستند حتی گزینه‌ی بهتری از چینی برای سرو قهوه‌ی شما می‌باشند؛ فقط به خاطر داشته باشید قبل از ریختن قهوه داخل فنجان، جسم فنجان سرد نباشد.

بد نیست که قبل از نوشیدن اسپرسو، مقدار کمی آب میل کنید تا تاثیر مزه‌های قبلی دهان شما بر روی پرزهای چشایی کمتر شود. نوشیدن آب لابه‌لای جرعه های اسپرسو نیز فکر بدی نیست. از آنجا که به طور کلی قهوه آب بدن شما را کم خواهد کرد و شما تشنه خواهید شد. اسپرسو یکی از قوی‌ترین انواع قهوه است و نوشیدن آب تاثیر مثبتی در رقیق کردن آن برای افرادی که معده‌های حساس دارند؛ خواهد گذاشت. با اولین جرعه‌ی قهوه‌تان کمی آب بنوشید چرا که این کار بر روی طعم اسپرسو‌ی شما تاثیری نخواهد گذاشت.

برخی افراد ترجیح می‌دهند همراه قهوه، شکر یا بیسکوییت و کلوچه میل کنند و برخی دیگر هم خود اسپرسو را به تنهایی دوست دارند. اگر طرز تهیه قهوه اسپرسو را به درستی یاد بگیرید، طیفی از مزه ها را به سمت پرزهای چشایی شما روانه خواهد کرد: طعمی میوه مانند با شیرینی خفیف که یادآور مزه‌ی شکلات یا کارامل خواهد بود. تلخ بودن اسپرسو تنها در حالتی نشانه‌ی کیفیت آن است که همراه با ترش‌مزگی بسیار ملایمی باشد.

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0