
هنر دم آوری قهوه ترک با بهترین قهوه جوشها
جذوه یا قهوه جوش ترک یکی از ظروف اصیلی است که برای دم آوری قهوه استفاده میشود. استفاده از این جذوه و ابعاد آن همه و همه به سبک دم کردن و درست کردن قهوه در خانه برمیگردد. دم آوری قهوه ترک در میان سایر قهوهها بسیار ساده است. فقط کافی است یک قهوه جوش مناسب در اختیار داشته باشید تا با مقداری پودر قهوه و آب بتوانید بهترین نوشیدنی صبحگاهی یا عصرگاهی را مزه مزه کنید.
جذوه ریشه در زبان عربی دارد و به معنای چوب در حال سوختن است. البته ریشه این واژه را در زبانهای روسی و اوکراینی نیز جستجو و پیدا کردهاند. برخی به جذوه ایبریک هم میگویند اما در زبان فارسی تمام این ظروف را به نام مشترک قهوه جوش ترک میشناسند.
راهنمای انتخاب جنس قهوه جوش باکیفیت
مس، برنج و استیل ضد زنگ متداولترین فلزاتی هستند که برای تولید انواع قهوه جوش دستی استفاده میشوند. هر یک از این فلزات مزایا و معایب خود را دارند و این که به عنوان مثال برخی مدلهای مسی را به مدل استیل ترجیح میدهند کاملا منطبق بر تجربه است.
قهوه جوش مسی: ماندگار و امروزی
قهوه جوشهای مسی یکی از مدرنترین ابزارهایی هستند که در کنار سایر سرویس و ظروف مس آشپزخانه قرار میگیرند. مس زنگ نمیزند و ماندگاری بالایی دارد؛ اما شاید بعد از یکی دو دهه نیاز به سفیدگری داشته باشد.
چکش کاری بدنه قهوه جوشهای مسی باعث شده تا علاوه بر ماندگاری از زیبایی خاصی برخوردار باشند. این روزها استفاده از جذوه نه تنها در منازل بلکه در کافه رستورانها هم متداول شده است.
قهوه جوش استیل: شستشو ساده و بی دردسر
مدلهای استیل نیز به سبب شستشو ساده و آسان و البته ماندگاری بالا محبوب هستند. قهوه جوش استیل را به راحتی میتوانید در ماشین ظرفشویی قرار دهید و نیازی نسبت بابت تغییر رنگ و کیفیت آن نگران باشید.
قهوه جوش برنجی: نوستالژیک و مستحکم
خوردگی برنج نسبت به مس کمتر است و طراحی بدنه قهوه جوشهای برنجی کمی سنتی و قدیمی به نظر میرسد. بنابراین اگر مایل هستید فضای نوستالژیک به صورت کامل بازسازی کنید میتوانید از این مدل قهوه جوش استفاده کنید.
اگر قصد دارید جذوه را به صورت مستقیم روی حرارت قرار دهید توصیه میکنیم از قهوه جوشهایی که دسته پلاستیکی دارند استفاده نکنید. خیلی از جذوهها دسته مسی مشابه با بدنه مسی دارند و برخی از آنها هم به دسته مقاوم چوبی مجهز هستند.
راهنمای انتخاب سایز مناسب جذوه
انواع قهوه جوش ترک ظرفیت سرو یک تا ۶ فنجان قهوه با مقدار استاندارد را دارند. دقت کنید که سرو قهوه ترک در مقادیر اندک و حدود ۱۵۰ سی سی به ازای هر شات صورت میگیرد. بنابراین نیازی نیست که برای پذیرایی از مهمانان به دنبال جذوههای سایز بزرگ باشید.
اگر روزانه از قهوه ترک استفاده میکنید به نظر میرسد قهوه جوشهایی که ظرفیت دم آوری ۶ فنجان قهوه به صورت همزمان را دارند مناسبتر باشند. در صورتی که به دنبال خرید جذوه یا ایبریک مناسب برای پذیرایی از مهمانان هستید شاید بد نباشد دو سایز مختلف را انتخاب و بر اساس نیازتان قهوه را دم کنید.
نحوه دم آوری قهوه با انواع قهوه جوش ترک
درست است که تهیه قهوه ترک نسبت به سایر روشهای دم آروی راحتتر است؛ اما این کار فوت و فنهای خاصی دارد و شاید به همین دلیل باشد که گاهی احساس میکنید طعم و عطر قهوه شما با وجود دانههای باکیفیت به مرغوبیت قهوههای کافی شاپها نباشد.
برای دم کردن قهوه با انواع جذوه به روش زیر عمل کنید:
- ابتدا مقدار کافی پودر قهوه به تعداد نفرات آماده کنید. توصیه ما استفاده از دانههای قهوه و پودر کردن آنها با انواع آسیاب برقی و دستی قهوه است. در این صورت عطر و بوی قهوه بهتر حفظ میشود.
- به ازای هر نفر مقدار مناسب آب سرد و حتی آب یخ داخل جذوه بریزید.
- پودر قهوه را با آب ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. مدت زمان دم آوری کاملا متغیر است؛ اما توصیه میشود قهوه را برای مدت طولانی روی شعله ملایم قرار دهید و به محض دیدن کف یا فوم آن را از روی شعله بردارید. هر بار میتوانید فوم را به فنجانها انتقال دهید و دوباره برای فوم گیری جذوه را روی شعله قرار دهید.
سخن آخر
خرید قهوه جوش قهوه ترک به عنوان ابزار تخصصی دم آوری نوشیدن این قهوه را در ساعات مختلف روز دلپذیرتر میکند. قهوه جوشها از جنس برنج، استیل و مس تولید میشوند. طبق تجربه مصرف کنندگان قهوه جوشهای مسی دو تا سه نفره به سبب جنس بدنه و دهانه باریکتر خامه بهتری روی سطح قهوه ایجاد میکنند. انتخاب شما کدام محصول است؟ کدام نوع جذوه یا قهوه جوش را برای دم آوری قهوه ترک ترجیح میدهید؟