راهنمای آموزش برندسازی : “من” و ژنتیک برند


“من کیستم؟” ؛ این مهم ترین و بنیادی ترین پرسش در حوزه آموزش برندسازی است. تا من ندانم “دقیقاً” کیستم نمی توانم گام های بعدی برای تبدیل کردن خود یا بینزنس ام به ” برند” را به درستی بردارم.

“من کیستم؟” ، فقط در برندینگ شخصی کاربرد ندارد بلکه در هر کسب و کاری، حرف اول را می زند.

اگر یک سازمان تجاری را به پیکر یک موجود زنده بالغ تشبیه کنیم، “من” به عنوان مؤسس این سازمان، در حکم سلول های بنیادین هستم و قطعاً ویژگی های بنیادین در “من” ، به نوعی خود را در روندها و محصولات نهایی بروز خواهند داد؛ علم ژنتیک را به یاد بیاورید.

به عنوان یک مثال ساده اگر من، یک فرد درونگرای انزوا طلب باشم، به احتمال قوی نخواهم توانست سازمانی قدرتمند در حوزه روابط عمومی و تبلیغات راه اندازی و آن را شهره کنم. اگر در وجود “من”، مهربانی و دلسوزی موج می زند، احتمالاً سازمان خیریه ای که برای کودکان بازمانده از تحصیل تشکیل می دهم بعد از مدتی، از برندهای صاحب نام این عرصه خواهد بود. می گویند سازمان، ادامه شخصیتی بنیانگذار آن است و درست هم می گویند. بنابراین ، اگر من می خواهم برندی بسازم ، ابتدا باید بدانم که ” من کیستم؟” و دقیقاً کیستم؟

راهنمای آموزش برندسازی : "من" و ژنتیک برند

این سوال نه فقط برای راه اندازی یک کسب و کار اهمیت استراتژیک دارد، بلکه برای ادامه حیات کسب و کاری هم که داریم و می خواهیم آن را برند کنیم، فوق العاده مهم است. فرض کنید که آقای “X” ، صاحب یک رستوران است و مشاوری را استخدام کرده است تا رستورانش را به یک برند محلی تبدیل کند. اولین کار مشاور باید این باشد که شخصیت صاحب رستوران را تجزیه و تحلیل کند. اگر او مستقیم سراغ رستوران برود، من به جای آقای “X” باشم در اخراجش تردید نمی کنم.

اگر آقای “X” از افرادی باشد که با پوشیدن لباس شیک، تعظیم در برابر مشتری و به کار بردن ادبیات دهان پر کن در مواجهه با مشتریان را کنار نمی آید و این کارها را سبک و اعصاب خرد کن می داند، چرا باید مشاورش به او بگوید که رستوران تو باید یک برند لوکس باشد با منوی گران و گارسون هایی که لباس متحدالشکل گرانقیمت پوشیده اند و پروانه وار دور مشتری می چرخند و جملات از پیش تمرین شده را تحویل آنها می دهند.

شاید به آقای “X” توصیه شود که برند رستورانش را بر مبنای ارائه غذای ارزان، ساده و سالم تعریف و پیگیری کند، به طوری که بعد از مدت ها وقتی صحبت از غذای سالم و ارزان پیش می آید مردم رستوران او را به هم معرفی کنند.


بیشتر بخوانید: راهنمای آموزش بازاریابی


راهنمای آموزش برندسازی : "من" و ژنتیک برندهر کسب و کاری که دارید یا می خواهید راه اندازی کنید و در عین حال در اندیشه “برند” هم هستید، قبل از این که به شرایط بازار نگاه کنید، به خودتان بنگرید، خودتان را خوب بکاوید، حتی اگر لازم است از تست های شخصیت سنجی مانند MBTI استفاده کنید و سپس برند خود را بر مبنای شخصیت خود بسازید.

تمرین:

– بررسی کنید که آیا کار کنونی تان با روحیات شما همخوانی دارد؟ اگر بله، چرا؟ اگر نه چرا؟

– اگر بخواهید یک رستوران بزنید، بر اساس شخصیت تان پیش بینی کنید که رستوران شما چه شکلی خواهد بود؟

– ۵ نفر از اطرافیان تان را در نظر بگیرید و با توجه به شخصیتی که دارند، تعیین کنید که هر کدام از آنها با کدام برند خودروسازی همخوانی دارند؟

راهنمای آموزش برندسازی : “من” و ژنتیک برند

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0