بهترین مارک فر برقی – ۶ مدل پرفروش و محبوب + راهنمای خرید

راهنمای خرید فر برقی

فرهای برقی یا فرهای تنوری چند سالی است که بازار آمده‌اند. ممکن است تصور کنید فر برقی مشابه مایکروویو است؛ اما این دو وسیله از لحاظ ظاهر و عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه شما را با فرهای برقی، معایب و مزایای آن‌ها بیشتر آشنا خواهیم کرد. همچنین نحوه‌ی کار با آن را برایتان توضیح خواهیم داد.

فر برقی چیست؟

اجازه دهید ابتدا درباره‌ی فر برقی توضیح دهیم. فرهای برقی معمولا دستگاه‌هایی با ابعاد کوچک و به شکل دایره‌ای هستند. جنس بدنه‌ی این فرها اغلب از فلز مقاوم است و درون محفظه‌ی آن‌ها المنت‌هایی در بالا و پایین دستگاه تعبیه شده است. پس از به برق زدن دستگاه، المنت‌ها داغ می‌شوند و حرارت مورد نیاز برای طبخ غذا را تامین می‌کنند.

این فرها معمولا دارای ترموستات هستند که حرارت دستگاه را روی مقدار مناسب نگه می‌دارد. اگر می‌خواهید غذایی که تهیه می‌کنید کاملا ترد و مغز پخت شود، فرهای برقی برای شما مناسب هستند.

در فرهای تنوری می‌توانید مواد غذایی را گریل کنید یا مرغ تنوری تهیه کنید. همچنین می‌توانید به کمک آن کیک، نان و پیتزا هم آماده کنید. در فرهای برقی ابتدا المنت‌های دستگاه محیط داخلی فر را گرم می‌کنند، سپس حرارت را به غذا منتقل می‌کنند.

نکته‌ای که باید درباره‌ی فرهای برقی بدانید این است که توان مصرفی آن‌ها معمولا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ وات است. به این ترتیب می‌توان گفت نسبت به مایکروویوها مصرف انرژی بیشتری دارند. البته این تفاوت بسیار ناچیز است و می‌توان از آن صرف‌نظر کرد.

مزایای استفاده از فر برقی

استفاده از فر برقی نسبت به فرهای گازی و مایکروویوها مزایای زیادی دارد که آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

  • پخت یکنواخت
  • ترد و مغز پخت کردن غذا
  • فضای زیاد
  • امکان استفاده از ظروف فلزی
  • استفاده از روغن کم
  • قابل حمل بودن

پخت یکنواخت

یکی از مزایای استفاده از فر برقی پخت یکنواخت غذا در این دستگاه‌ها است. همانطور که قبلا اشاره کردیم، در فرهای برقی حرارت از المنت‌های دستگاه به غذا منتقل می‌شود. این حرارت به‌صورت یکنواخت به تمام داخل فر توزیع می‌شو. به این ترتیب نیاز نیست نگران سوختن بخشی از غذا و نپختن بخش دیگر باشید.

از آنجایی‌که حرارت به صورت یکنواخت پخش می‌شود، غذا را در هر نقطه‌ای از فر که قرار دهید به‌خوبی پخته می‌شود.

ترد و مغز پخت کردن غذا

در فرهای برقی حرارت از بیرون ماده‌ی غذایی و از طریق المنت‌ها به غذا وارد می‌شود. بنابراین  فر برقی علاوه‌بر مغز پخت شدن، غذا را بسیار ترد و برشته می‌کند.

فضای زیاد

یکی دیگر از مزایای استفاده از فر برقی جادار بودن این دستگاه است. فضای کافی و سینی بزرگ در کنار توزیع یکنواخت حرارت به شما اجازه می‌دهد حجم زیادی از غذا را بتوانید آماده کنید.

امکان استفاده از ظروف فلزی

معمولا فرهای برقی دارای یک سینی از جنس گرانیت، سرامیک یا تفلون هستند. اما شما می‌‌توانید علاوه‌بر این سینی‌ها از ظروف فلزی هم استفاده کنید. برای مثال قالب‌های فلزی کیک و شیرینی یا پیتزا را ب بدون نگرانی از آسیب دیدن دستگاه و ظرف داخل فر قرار دهید.

مصرف پایین روغن

در فرهای برقی می‌توانید با کم‌ترین میزان روغن غذای خود را طبخ کنید. معمولا از روغن تنها برای چرب کردن سینی، ظرف یا روی غذا استفاده می‌کنند.

قابل حمل بودن

فرهای برقی ابعاد کوچک و وزن نسبتا پایینی دارند. به همین می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی حمل یا جابه‌جا کنید. در صورت دسترسی به پریز برق به آسانی می‌توانید در سفر از آن‌ها استفاده کنید.

معایب استفاده از فر برقی

خوب است بدانید که فرهای برقی بدون عیب هم نیستند. استفاده از این نوع فرها معایب خاص خودش را دارد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم:

  • مصرف انرژی بالاتر
  • سرعت پایین طبخ غذا
  • احتمال سوختن غذا
  • استفاده از روغن

مصرف انرژی بالاتر

پیش از این اشاره کردیم که فرهای برقی نسبت به مایکروویوها مصرف انرژی برق بالاتری دارد. مسلما هرچه توان مصرفی دستگاه بالاتر باشد میزان مصرف انرژی بالاتر می‌رود. به این ترتیب باید هزینه‌ی بیشتری برای مصرف برق پرداخت کنید. البته اختلاف مصرف انرژی فر برقی نسبت به مایکروویو بسیار ناچیز است و ضرری متوجه شما نخواهد بود.

سرعت پایین طبخ غذا

در فرهای برقی غذا پس از داغ شدن فر پخته می‌شود. به این ترتیب ابتدا باید فر حرارت کافی را دیده و گرم شود. پس از داغ شدن فر حرارت به غذا می‌رسد و غذا شروع به پخته شدن می‌کند. همین فرایند کمی زمان پخت غذا را افزایش می‌دهد. البته خوب است بدانید که با این وجود سرعت فرهای برقی از فرهای معمولی بیشتر است.

احتمال سوختن غذا

در فرهای برقی ممکن است با مشکل سوختن لایه‌ی رویی غذا مواجه شوید. اما این مشکل قابل پیشگیری است. برخی از فرهای برقی دارای تایمر و ترموستات هستند. میزان حرارت و زمان پخت غذا را می‌توانید به کمک این دو تعیین کنید تا از سوختن غذا جلوگیری شود.

نکاتی که باید هنگام استفاده از فر برقی به خاطر داشته باشید

  • هرگز فر برقی را هنگام استفاده جابه‌جا نکنید.
  • فر برقی را روی سرامیک قرار ندهید. به‌خصوص اگر منزل شما فاقد ارت برق است. در این صورت باید فر را روی موکت قرار دهید.
  • پس از استفاده از فر حتما کلیدها را خاموش کنید.
  • از تنظیم دمای فر بر روی درجه‌های بالاتر از ۱۶۰ خودداری کنید.

سوالات رایج درباره فر برقی

چرا فر برقی به ‌صورت یکنواخت حرارت را پخش نمی‌ کند؟

این مشکل ممکن است به علت سوختن المنت‌ها باشد. اگر پس از روشن کردن فر متوجه شدید المنت‌ها قرمز نمی‌شوند باید آن‌ها را تعویض کنید. بهتر است با یک تعمیرکار متخصص مشورت کنید.

چرا بدنه‌ی فر برقی برق دارد؟

به احتمال قوی منزل شما فاقد ارت برق است و شما فر را روی سطح سرامیکی قرار داده‌اید. فر برقی را از روی این سطح بردارید و یک موکت زیر آن قرار دهید.

با فر برقی چه غذاهایی می‌توان تهیه کرد؟

فر برقی به شما کمک می‌کند انواع غذاهای گیاهی و گوشتی را به‌صورت گریل و کبابی آماده کنید. همچنین می‌توانید برای تهیه‌ی کیک و شیرینی هم از آن استفاده کنید.

سخن آخر

اگر می‌خواهید علاوه‌بر فرهای بزرگ و فر توکار یا فر گاز یک فر کمکی هم داشته باشید، فرهای برقی گزینه‌ی مناسبی برای شما هستند. شما می‌توانید با پرداخت هزینه‌ای نسبتا پایین، یک فر جمع‌وجور و قابل حمل برای آشپزخانه‌ی خود تهیه کنید. به این ترتیب هم می‌توانید انواع غذاهای خوشمزه را طبخ کنید هم مصرف انرژی کمتری خواهید داشت.

نظر دهید

پاسخ دهید

Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0